
                                                                                                                   IECEE OD-5002-4:2015 © IEC 2015 
 

  

 

Page 1 of 1 
 

 

 

OSM/LUM DECISION SHEET (DSH) 

 

Standard(s) (incl. year) Subclause(s) Tracking No. Year 

 
EN 60598-2-22:2014 
 

 

22.13.6 
 

 
 
 
 

DSH 
0978B 

2019 
Category 

LITE 

Subject Keywords Developed by Approved at 

 
Additional thermal test with short 
circuit in battery charger 

  

- Abnormal test 
- Battery charger    
- Test voltage 

 
OSM/LUM-ETF5 

 

2019 ETICS 
Plenary Meeting 

Question 

 
According to clause 22.13.6, an additional thermal test of abnormal operation with a short circuit link across the battery 
charger output, shall be performed in  conjunction with clause 12.5. 
In 12.5.1.b), the test voltage is different if the luminaire is for filament lamps or for fluorescent lamps. 
Taking into account that the test is performed to check the battery charger and it is not dependent on the type of the 
lamp used in the luminaire, whose voltage shall be used for this test? 
 
 
 
 
 
 
 
 

         

Decision 

 
A test voltage of 1,1 times of the rated voltage shall be used for this test, independent on the type of lamp included in the 
luminaire (filament, fluorescent or LED). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Explanatory notes 
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